Ghid pentru teambuilding

 

Cel mai bun ghid de teambuilding pentru 2022

In acest ghid aprofundat, vom acoperi tot ce trebuie sa stiti despre team building - teorii, idei, strategii si sfaturi utile.

Fiecare organizatie este construita in jurul echipelor. Cu cat sanatatea echipelor tale este mai buna, cu atat sanatatea companiei tale este mai buna. Simplu! 💪

Echipa, lucru in echipa, team building – cuvantul „T” domina lumea afacerilor din secolul 21.

Cum poti face echipele mai bune?

Investind in exercitii, activitati si abordari de teambuilding, le puteti transforma eficient in echipe eficace.

De aceea, am creat acest ghid pentru teambuilding cu scopul de a va oferi cunostintele de care aveti nevoie pentru a construi echipe de succes.

            Cuprins

 

•           Sectiunea 1: Ce este Team Building

•           Sectiunea 2: De ce este importanta formarea echipei

•           Sectiunea 3: Tendinte si statistici Team Building

•           Sectiunea 4: Abordari de Team Building

•           Sectiunea 5: Cele mai bune practici pentru formarea echipei

•           Sectiunea 6: Team Building la distanta

•           Sectiunea 7: O lista de instrumente si resurse pentru team building!

•           Sectiunea 8: Cum va poate ajuta Trivia sa castigati jocul Team Building

•           Intrebari frecvente pentru Team Building

•           Este randul tau!

           

Sectiunea 1: Ce este Team Building

            O organizatie este formata din oameni (indiferent care este afacerea dvs.). Si acesti oameni se organizeaza in echipe mici pentru a indeplini sarcini specifice.

            In termeni simpli, o echipa este un grup de oameni care se aduna intr-un scop comun.

            Team building este un proces care se refera la tacticile si actiunile pe care dvs. sau afacerea dvs. le faceti pentru a transforma un grup de indivizi intr-o echipa stransa.

            O echipa care lucreaza impreuna performeaza si exceleaza. Ei stiu care sunt obiectivele lor si cum pot face exact pentru a le atinge impreuna. 🙌

            Conform Wikipedia:

„Construirea echipei este un termen colectiv pentru diferite tipuri de activitati utilizate pentru a imbunatati relatiile sociale si a defini roluri in cadrul echipelor, implicand adesea sarcini de colaborare.”

            In sectiunea urmatoare, vom aprofunda importanta formarii echipei.

 

Sectiunea 2: De ce este importanta formarea echipei

            Formarea echipei este un proces, nu va asteptati la o transformare imediata. Echipa ta nu incepe brusc sa lucreze bine peste noapte in urma unui exercitiu de team building; este nevoie de timp pentru a vedea rezultatele.

            Toate acestea va pot face sa va intrebati: „Este team building-ul bun? Intr-adevar merita investitia?”

            Raspunsul este un MARE „da”.

            O meta-analiza a literaturii academice despre team building a constatat ca: „Team building are un efect pozitiv moderat asupra tuturor rezultatelor echipei”.

            Iata doar cateva dintre beneficiile formarii echipei:

            1. Creste moralul

            Team building are un efect semnificativ asupra moralului angajatilor tai. Rutina de lucru de zi cu zi poate fi monotona si se poate transforma intr-o activitate plictisitoare. Prin urmare, este posibil ca membrii echipei tale sa ramana cu putina sau deloc motivatie.

            Ca rezultat, acest lucru poate impiedica productivitatea si inovatia la locul de munca. Atunci cand organizezi activitati de team-building, acesta actioneaza ca o gura de aer proaspat si ofera o pauza buna de la munca. In mod similar, ii incurajeaza, de asemenea, sa-si dezvolte latura creativa.

            2. Ajuta echipele sa se cunoasca mai bine

            Membrii echipei dvs. ar putea fi buni individual la locurile lor de munca. Dar, ca echipa, trebuie sa-i puneti sa lucreze impreuna pentru a indeplini un proiect sau o sarcina.

            Activitatile de team building pot juca un rol important in a ajuta angajatii sa se cunoasca mai bine. Nu numai ca pot invata unul de la celalalt, dar indeplinesc o sarcina mai rapid, fara nicio ezitare.

            3. Imbunatateste rezolvarea problemelor si gandirea critica

            Team building promoveaza abilitatile de gandire critica ale angajatilor tai. De exemplu, daca propuneti o problema si cereti membrilor echipei sa prezinte idei inovatoare pentru a o rezolva, acestia vor trebui sa gandeasca critic.

            Mai mult decat atat, daca acea activitate implica colaborarea cu un membru al echipei pentru a atinge un obiectiv, va ajuta sa scoata tot ce este mai bun unul in celalalt.

            4. Imbunatateste comunicarea interna

            Lipsa de comunicare poate avea un impact profund asupra functionarii unui grup. Daca membrii echipei dvs. nu isi pot transmite intre ei problemele sau cerintele unei sarcini, sunt sanse ca proiectul dvs. sa dureze mult mai mult pana la finalizare.

            Pentru a promova o comunicare sanatoasa si pentru a ajuta membrii echipei sa se inteleaga mai bine intre ei, initiati activitati de team building o data pe saptamana.

            5. Stimuleaza un sentiment de siguranta

            Indiferent daca angajatii tai lucreaza de acasa sau la birou, este posibil ca acestia sa se simta exclusi. Cu toate acestea, atunci cand organizati activitati de team-building, angajatii tai se simt parte dintr-un grup. Lucratorii de la distanta au un sentiment de apartenenta si se simt in siguranta in asociere cu organizatia.

 

Sectiunea 3: Tendinte si statistici Team Building

            Sunteti in cautarea celor mai recente statistici si tendinte de team building pentru angajati?

            In ultimul deceniu, noile instrumente si tehnologii de colaborare au schimbat modul in care ne gandim la formarea echipei angajatilor. Dar ce spun cifrele reale despre team building? Iata cateva statistici importante.

            Aproximativ 75% dintre angajatori considera munca in echipa si colaborarea ca fiind „foarte importante”, dar doar 18% dintre angajati primesc evaluari de comunicare la evaluarile lor de performanta. (Sursa)

            97% dintre angajati si directori cred ca lipsa de aliniere in cadrul unei echipe afecteaza rezultatul unei sarcini sau al unui proiect. (Sursa)

            37% dintre angajati spun ca „a lucra cu o echipa grozava” este motivul lor principal pentru a ramane. (Sursa)

            La nivel mondial, a existat o crestere de aproape 2500% a interesului pentru activitatile online si virtuale de team building in timpul carantinei. (Sursa)

            Un studiu Harward a constatat ca familiarizarea cu echipa iti imbunatateste performanta in timp. (Sursa)

            Mai mult de un sfert dintre companii (26%) au oferit angajatilor lor un acces mai mare la tehnologia de comunicare in ultimele 30 de zile. (Sursa)

            Potrivit Gensler US Workplace Survey, 43% dintre angajati isi doresc locuri de munca care promoveaza colaborarea. (Sursa)

            50% dintre schimbarile pozitive ale modelelor de comunicare la locul de munca pot fi acreditate pentru interactiunea sociala in afara locului de munca. (Sursa)

            Angajatele care au cel mai bun prieten (63%) la locul de munca au sanse de doua ori mai mari de a fi pe deplin angajate la locul de munca decat cele care nu au cel mai bun prieten la locul de munca (29%). (Sursa)

 

Sectiunea 4: Abordari de Team Building

            La ce te gandesti cand auzi cuvantul „team building”?

            Te gandesti la evenimente plictisitoare si la „activitati de echipa” plictisitoare? Sau o combinatie de coaching, programe de mentorat si formare?

            Team building acopera activitati intentionate – jocuri de team building, evenimente si in afara site-urilor – si abordari bazate pe proces, cum ar fi dezvoltarea unor obiceiuri de comunicare mai bune.

            In Manualul factorilor umani si al metodelor de ergonomie, psihologul organizational Eduardo Salas identifica patru abordari ale formarii echipei:

Obiective clare

Cand conduceti o echipa, una dintre cele mai importante sarcini este sa stabiliti obiective clare pentru ei. Fiind aplicabile rolurilor individuale, obiectivele clare motiveaza angajatii si ii ajuta sa vada imaginea de ansamblu a obiectivelor dvs. de afaceri. In plus, se asigura ca sarcinile individuale ale angajatilor se aliniaza indeaproape cu obiectivele de crestere ale organizatiei.

Un alt aspect important al obiectivelor este acela de a le face realizabile. Desi trebuie sa fie provocatoare, cel mai bine este sa gasiti echilibrul corect intre cele doua.

Un cadru de obiective SMART care inseamna Specific, Masurabil, Atins, Relevant si in Timp util, poate ajuta cu adevarat sa incepeti cu obiective clare si sa aduca pe toti impreuna intr-o echipa.

Roluri si responsabilitati clare

Lipsa de claritate a obiectivelor poate fi „ucigasul” major al moralului si al productivitatii intr-o echipa. Echipele trebuie sa fie in consens cu obiectivele tuturor membrilor echipei.

Pentru a va asigura ca toata lumea este pe aceeasi lungime de unda si ca intelege bine contributia celuilalt, efectuati un mic exercitiu.

Cereti fiecarei persoane din echipa dumneavoastra sa-si scrie responsabilitatile in functie de prioritatile lor.Urmatorul pas este sa le ceri sa scrie responsabilitatile de varf ale diferitilor membri ai echipei.Examinati notele si cautati orice rol si responsabilitati de baza care nu au fost acoperite de echipa dvs.Lasati membrii echipei sa compare notele celuilalt pentru a cauta orice diferente de intelegere. Acest lucru poate impartasi o imagine a modului in care fiecare membru al echipei percepe rolul celorlalti.In ultimul pas, incheiati exercitiul prin crearea unei diagrame RACI care ajuta la definirea rolurilor si responsabilitatilor fiecarui membru al echipei, permitand tuturor sa inteleaga mai bine contributiile celuilalt.

Rezolvarea problemelor in echipa

Scopul acestei abordari este de a incuraja rezolvarea problemelor in echipa. O strategie inteligenta ar fi sa incepeti cu initiative si sarcini mici, astfel incat toata lumea sa se poata reuni pentru a gasi o solutie de colaborare pentru problema.

Amintiti-va sa recunoasteti realizarile care in cele din urma intaresc procesul decizional de team building. Scopul este de a oferi tuturor instrumentele si increderea de care au nevoie pentru a gasi resurse in interiorul si in afara echipei pentru a rezolva o problema.

 

Relatii interpersonale

Secretul formarii echipei consta in construirea de relatii pozitive cu membrii echipei. Un manager bun construieste o echipa bazata pe pilonii muncii in echipa de succes, care sunt increderea reciproca, sprijinul si comunicarea clara. Team building va poate imbunatati relatia cu angajatii dvs. atat in mod activ, cat si pasiv.

Chiar daca conflictul din relatiile interpersonale de munca nu poate fi evitat complet, o abordare pozitiva il poate duce la rezolvarea lui rapida.

Sectiunea 5: Cele mai bune practici pentru formarea echipei

Trebuie sa depui multa munca pentru a crea un mediu de respect reciproc si incredere intre membrii echipei. Aceasta nu este o sarcina usoara.

Deci, fie ca sunteti o persoana responsabila pentru facilitarea activitatilor de teambuilding, fie ca sunteti un lider de echipa sau un manager care cautati modalitati de a adauga ceva distractie pentru echipele dvs., mai jos sunt cateva metode de team building:

Activitati zilnice

Exercitiile de team building pot fi efectuate zilnic fara costuri aproape deloc. Acestea pot ajuta in cele din urma la consolidarea si construirea unei echipe mai implicate. Cateva activitati de team building pe care le puteti incerca sunt:

Doua adevaruri si o minciuna: nu numai ca este un joc distractiv de spargator de gheata, dar dureaza si 10-15 minute pentru a fi finalizat. Este un mod creativ de a aduce colegi de serviciu care nu au lucrat direct unul cu celalalt.

Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie sa le ceri colegilor tai este sa impartasesti trei lucruri despre ei insisi, dintre care doua sunt adevarul, iar unul este o minciuna. Sarcina grupului este sa identifice minciuna.

Provocarea picaturii de ou este o activitate de rezolvare a problemelor, ideala pentru lipirea interioara sau exterioara. Impartiti grupul in echipe mici pentru a concura pentru a crea un dispozitiv din rechizite de birou care va proteja un ou crud de crapare atunci cand este aruncat de la o anumita inaltime – echipa cu cel mai mult ou intact castiga.

Arata si spune: in principiu, fiecare membru al echipei are la dispozitie un minut pentru a arata si a vorbi despre ceva ce detine. Acesta ar putea fi orice – cum ar fi paiele tale preferate, un trofeu de remorcher sau chiar un proiect pasional!

Iesiri in echipa

In acest ghid pentru teambuilding aflati despre faptul ca activitatile de team building pot fi, de asemenea, si in afara biroului pentru un efort amplificat. Arunca o privire la ideile de mai jos:

Voluntariat: fie ca este un program caritabil de Craciun sau sa ajute persoanele defavorizate, sa faci voluntariat si sa adunam echipe intr-un mod excelent. Ajuta la redarea comunitatii si la realizarea unitatii intre membrii echipei.

Escape Room: Una dintre cele mai distractive activitati este Escape room. Ei incurajeaza rezolvarea problemelor si ii ajuta pe oameni sa-si aduna ideile pentru a iesi din camera incuiata!

Retragere: retragerile in afara amplasamentului pot fi o modalitate uimitoare de formare a echipei. Desi implica mai multe costuri, poate oferi, de asemenea, mai mult timp si spatiu pentru echipele care nu lucreaza impreuna pentru a se integra.

Evaluarile echipei

Cat de coerenta este echipa ta? Are neajunsuri pe care le poti masura obiectiv? Gasirea raspunsurilor la aceste intrebari este scopul evaluarilor echipei.

Adoptarea cadrelor precum Modelul Cinci Comportamente poate merge mult in evaluarea echipei. Ei ii ajuta pe angajati sa-si perceapa punctele forte si sa deschida comunicarea ca o echipa.

Selectia echipei

O modalitate inteligenta de a va selecta echipa este sa aduceti impreuna oameni care au trasaturi similare. De exemplu, testele de personalitate ajuta grupul sa se inteleaga mai mult unul despre celalalt, invatand mai multe despre aspectele personalitatii lor care pot duce la ciocnirea unul cu celalalt.

Testul Myers-Briggs este unul dintre cele mai de succes teste de personalitate care imparte oamenii in 16 tipuri diferite de personalitate, ajutandu-se reciproc sa invete despre punctele lor forte si punctele slabe.

 

Sistemul de recunoastere si recompensa a angajatilor

69% dintre angajati spun ca ar munci mai mult daca ar fi apreciati. Acesta este motivul pentru care trebuie sa creati un sistem de recunoastere online pentru angajatii dvs. de la distanta. Recunoasterea si aprecierea vor varia de la organizatie la organizatie, iar modul in care apreciezi angajatii va depinde de nevoile unice ale companiei tale.

EngageWith este o platforma de recunoastere si recompense a angajatilor care va imbogateste cultura companiei si construieste o echipa cu adevarat implicata.

Sectiunea 6: Team Building la distanta

In acest ghid pentru teambuilding aflam ca munca la distanta este in crestere brusca in intreaga lume.

BlueFace prezice ca pana in 2025, lucrul de la distanta va concura cu locatiile birourilor.

Pentru organizatii, acest lucru aduce o provocare unica de lucru la distanta: cum construiti o echipa inchegata daca membrii echipei dvs. nu sunt in acelasi birou?

Iata cateva abordari pentru formarea echipei de la distanta:

Ice-break virtual

Un ice-breaker virtual este o modalitate excelenta de a va mentine echipele de la distanta implicate si de a afla mai multe unul despre celalalt. Ice-breaker este un joc sau o activitate pe care o poti face cu membrii echipei pentru a te cunoaste si a incepe conversatia, dar se fac prin apeluri video.

Puteti prezenta noi angajati colegilor intr-un mod distractiv, pentru a-i face sa se simta confortabil. Ice-breaker virtual va permit sa aflati mai multe despre personalitatile si gandurile coechipierilor.

Activitati virtuale de team building

Team building la distanta este mult diferit de team building la birou. Cand echipa ta nu se afla niciodata in aceeasi camera impreuna, trebuie sa adoptati o abordare diferita pentru a va construi cultura companiei.

Faceti o prioritate de top pentru echipele dvs. de la distanta sa se angajeze in activitati distractive de team building. Jocurile de la distanta vor ajuta la construirea unei conexiuni umane autentice cu personalul de la distanta.

Inregistrari regulate

Vezi cum se descurca toata lumea. Programati un check-in in echipa la inceputul fiecarei saptamani noi. Impartasiti experiente despre cum este viata acasa si despre ce ii tine pe toti ocupati odata ce munca este terminata pentru o zi.

Gazduieste o ora virtuala de pranz in care toata lumea se poate conecta si savura mesele impreuna. Pentru colegii tai care traiesc singuri pandemia, este o modalitate buna de a-i face sa simta ca nu sunt singuri.

Elaborati un plan/politica de comunicare la distanta

Crearea unei politici de lucru la distanta poate merge foarte mult in construirea echipei de la distanta. Acest lucru va ajuta sa va mentineti toti angajatii pe aceeasi linie.

Amintiti-va ca politica dvs. de lucru nu trebuie sa fie plictisitoare, deoarece poate include si intalnirile obligatorii de distractie si idei. De asemenea, o politica de munca ii ajuta pe angajati sa se simta mai conectati la munca si sa respecte setul de reguli.

Evidentiati asteptarile dvs. de la fiecare angajat si stabiliti un scop clar pentru a oferi echipei dvs. o directie la locul de munca.

Intalnire fata in fata

In timp ce intalnirile si activitatile virtuale sunt grozave, este de asemenea important ca echipa sa se intalneasca fata in fata cel putin o data pe an.

Lucratorii de la distanta nu au multe oportunitati de a se intalni in persoana decat daca sunt planificate excursii ale companiei. O excursie este importanta pentru echipe pentru a intelege mai bine cu cine lucreaza si cum gandeste fiecare membru al echipei.

Pastrati liniile de comunicare deschise

Tehnologia si instrumentele pot ajuta lucratorii de la distanta sa depaseasca barierele de comunicare. Pentru a ramane conectat, fiecare membru al echipei trebuie sa aiba instrumentele desemnate pentru o anumita nevoie de comunicare. De exemplu, exista Slack pentru mesaje instantanee, Zoom pentru intalniri virtuale si Figma pentru colaborarea la proiecte si brainstorming.

Sectiunea 7: O lista de instrumente si resurse pentru team building!

Modul in care oamenii tai comunica si colaboreaza nu este doar o chestiune de cultura si competenta, ci si de instrumentele si formarea la care au acces.

Introducerea cu succes a tipului potrivit de instrument de teambuilding poate fi factorul critic in diferentierea companiei dumneavoastra.

Ce face un istrument de team building bun aflati in acest ghid pentru teambuilding? Ar trebui sa:

 

-           Mentineti angajatii conectati.

-           Faceti team building distractiv si antrenant.

-           Intalneste-ti echipa acolo unde se afla.

-           Partajati analize in timp real.

-           Masurati usor.

-           Creati un mediu pozitiv.

Sa accesam o lista de instrumente si solutii de team building din acest ghid pentru teambuilding:

Instrumente de colaborare in echipa

Instrumentele de colaborare permit echipelor sa interactioneze, sa colaboreze, sa impartaseasca cunostinte si sa ofere transparenta. Iata cateva instrumente excelente de comunicare in echipa:

Slack: spre deosebire de e-mail, conversatiile Slack sunt usor de urmarit si sunt mai mult decat conversatii.

MS Teams: MS Teams ofera o platforma digitala unica pentru comunicarea si managementul echipei in piata mereu aglomerata a aplicatiilor de mesagerie.

Google Chat: Google Chat este un instrument de comunicare inteligent si sigur creat pentru echipe. De la mesaje directe la chat-uri de grup.

Apropo, aceste instrumente de comunicare se integreaza cu instrumentul nostru de team building Trivia. Doua pasari, o piatra. Consultati acest articol:

https://www.springworks.in/blog/trivia-for-microsoft-teams/

Instrumente de management de proiect

Un instrument de management de proiect care va poate ajuta sa va gestionati proiectele si echipa intr-un mod mai bun. Iata cateva dintre cele mai bune instrumente de management de proiect:

Trello: Iti organizeaza proiectele si sarcinile in panouri. Intr-o privire, va spune despre ce se lucreaza, cine lucreaza la o anumita sarcina si care este starea.

Munca in echipa: ajuta echipele interne si de la distanta sa imbunatateasca colaborarea, vizibilitatea, responsabilitatea si, in cele din urma, rezultatele.

Wrike: vine cu functii precum diagrame Gantt, Vizualizare sarcina de lucru pentru gestionarea resurselor, tablouri de bord personalizate, structurare prin foldere, proiecte si sarcini si atribuire automata pe baza starilor sarcinilor.

 

Planificarea si stabilirea obiectivelor

Iata cele mai bune instrumente pe care le puteti folosi pentru stabilirea si planificarea obiectivelor echipei!

Planificator de repere: de la planificarea strategica la gestionarea lucrurilor tactice care trebuie realizate, creati o cronologie, stabiliti repere, invitati-va echipa si incepeti sa faceti progrese astazi.

Todoist: Acest instrument va ajuta sa va organizati ideile si sa va stabiliti obiective atat mici, cat si semnificative. Structurati-va sarcinile cu etichete, prioritati si filtre.

Jocuri si exercitii distractive de team building

Trivia: Trivia este noua modalitate de a va conecta cu echipa interna sau de la distanta in timp ce jucati chestionare virtuale interesante si jocuri de la distanta. Incercati Trivia cu echipa dvs. pentru a crea o cultura de echipa distractiva.

Instrument de recunoastere de la egal la egal

EngageWith: angajatii pot aprecia si recunoaste colegii, juniorii sau managerii, oferindu-le felicitari sau strigari pentru o munca bine facuta. Construieste relatii de lucru mai puternice si un sentiment mai mare de apartenenta.

Sectiunea 8: Cum va poate ajuta Trivia sa castigati jocul Team Building

In acest ghid pentru teambuilding aflam ca Trivia ajuta echipele sa creeze conexiuni mai puternice, permitand oamenilor sa desfasoare activitati si jocuri de teambuilding si sa se simta mai productivi. Trivia reuneste echipele pentru a juca jocuri in timp real chiar in Slack, Microsoft Teams si Google Chat.

Datorita integrarii sale perfecte cu aceste instrumente de comunicare, angajatii pot incepe cu pauze rapide in orice moment al zilei fara nicio planificare prealabila.

– Trivia te ajuta sa imbunatatesti moralul echipei si sentimentul de apartenenta, reunindu-le prin jocuri interactive.

– Reuneste-te ca o echipa, raspandeste distractia, construieste o atitudine pozitiva a echipei si faci mai usoara saptamana ta de lucru. Ajuta echipele de la distanta sa se cunoasca si sa construiasca conexiuni mai puternice.

– Cu suita de jocuri si chestionare Trivia, ofera echipelor tale o pauza, asigura-le putina distractie si lejeritate in munca lor aglomerata.

– Am introdus recent functia de planificare pentru a programa jocuri si chestionare distractive.

– Echipele iubesc elementul distractiei si cred ca imbunatateste etica in munca. Jocurile si activitatile de team building Trivia ajuta la crearea unui mediu de lucru pozitiv si la consolidarea culturii companiei dumneavoastra.

 

Intrebari frecvente despre Team Building

Ce este team building?

Team building este o tehnica de imbunatatire a eficientei si performantei grupurilor de lucru prin activitati de colaborare. Ai nevoie de multe abilitati, analiza si observatie pentru a forma o echipa puternica si capabila.

Cum va apropiati echipele?

In ghidul pentru teambuiding gasiti sfaturi practice si cele mai bune practici despre ce pot face companiile pentru a-si apropia echipele.

Este posibil sa porniti un program virtual de team building?

Crearea echipei virtuale este procesul continuu de reunire a echipelor de la distanta. Puteti rula oricand un program virtual de team building. In acest ghid pentru teambuiding, veti gasi cateva activitati virtuale uimitoare de team building pe care le puteti include in programul dvs.

La ce folosesc activitatile de team-building?

– Imbunatatirea abilitatilor de comunicare si interpersonale

– Oferiti un mediu pentru o concurenta sanatoasa

– Cresteti productivitatea in cadrul unei echipe

– Promovati inovatia si creativitatea

– Testeaza o echipa in situatii neprevazute

– Distreaza-te putin cu echipa

De ce esueaza programele de team building?

– Lipsa de intelegere a motivului pentru care construirea echipei este importanta

– Lipsa de angajament din partea conducerii si a echipei executive

– Activitati complexe si plictisitoare

– Uitand ca nu este vorba de competitie, ci de imbunatatirea colaborarii

Este randul tau!

Sper sa gasiti util acest ghid pentru teambuilding. Acest ghid pentru teambuilding ar trebui sa va ofere directia de care aveti nevoie pentru a incepe procesul de formare a echipei.

Concentrati-va doar pe comunicare, accentuati colaborarea si utilizati instrumentele potrivite. Incercati cateva activitati de team building pentru a rezolva orice lacune in alcatuirea echipei dvs. si veti construi o echipa puternica.

 

 

 

 

 

 

Autor