Jocuri teambuilding

Construirea corespunzatoare a unei echipe este esentiala pentru mentinerea bunei relatii de lucru intre membrii echipei si facilitarea integrarii noilor angajati.  Exista multe activitati diferite menite sa intareasca legatura dintre membrii echipei tale. Deci, ce tipuri de jocuri teambuilding exista? Si pe care ar trebui sa-l alegi pentru echipa ta? In acest articol raspundem la toate intrebarile referitoare la jocurile teambuiding.

Activitati – bazate pe  jocuri teambuilding.

Activitatile bazate pe jocurile teambuilding functioneaza prin prezentarea provocarilor pe care membri echipelor trebuie sa le indeplineasca impreuna. Acest fel de joc teambuilding ii invata pe oameni sa lucreze impreuna si sa aiba incredere unii in altii. De asemenea, ii scoate pe oameni din zona lor de confort atunci cand se confrunta cu o activitate pe care nu au mai facut-o niciodata.

Activitatile bazate pe  jocurile teambuilding pot consta fie in activitati fizice, fie intelectuale. O activitate fizica este o alegere excelenta daca ai un grup tanar si activ. Cele mai frecvente activităti fizice pentru team building sunt jocuri, precum cursele de kart, laser tag sau paintball. In timp ce activitătile fizice sunt foarte eficiente in promovarea competitivitatii echipei tale. Pe de alta parte, activitatile intelectuale sunt mai potrivite pentru a scoate in evidenta strategiile  ascunse in ele. Activitătile de rezolvare a problemelor, precum provocările din „Escape the room” sunt perfecte pentru a imbunătăți dinamica de lucru a echipei tale.

Jocul teambuilding bazat pe abilităti

Daca simtiti ca echipa dvs. ar trebui să lucreze la imbunatatirea unei anumite abilitati, atunci acesta este tipul de activitate de care aveti nevoie. Intr-adevar, exista activitati care sunt special concepute pentru a invata abilitati precum conducerea, gestionarea conflictelor și negocierea. Cu aceste activitati, puteti scapa de problema lipsei de calificare si, astfel, puteti creste productivitatea. Cu toate acestea, retineti ca jocurile teambuilding bazate pe abilitati necesita contractarea unui profesionist si se poate dovedi mai costisitor decat jocurile teambuilding bazate pe activitate.

Jocurile teambuilding bazate pe valoare

Jocurile teambuilding bazate pe valoare consta in participarea tuturor membrilor echipei la o activitate caritabila. Acest tip de activitate ofera tuturor ocazia de a le arata coechipierilor cele mai bune laturi ale caracterului lor. Lucrul impreună pentru a da inapoi comunitatii este o experienta deosebit de memorabila de impartasit cu membrii echipei. Și nu numai ca va intari legaturile din cadrul echipei tale, dar va creste si implicarea angajaților. Intr-adevar, angajatii au mai multe sanse sa le pese de o companie care include valorile umane in politica sa si actioneaza in conformitate cu acestea. Jocurile teambuilding bazate pe valoare includ, de exemplu, ajutarea unui adapost local sau organizarea unei colectari de alimente si donarea profiturilor unei organizatii caritabile la alegere.

Jocurile teambuilding de legatura

Uneori, tot ce ai nevoie pentru a imbunatati relatiile de munca este sa petreci ceva timp cu colegii tai intr-un mediu relaxat. Acesta este motivul pentru care sa va duceti echipa la un restaurant sau un bar poate fi o idee excelenta. Acest tip de joc de teambuilding nu se concentreaza pe dezvoltarea unei anumite abilitati, ci pur și simplu ofera o ocazie membrilor echipei dvs. de a se angaja intr-o conversatie obisnuita si de a se cunoaște mai bine. Legatura de echipa este ușor de organizat si reprezinta o modalitate relativ ieftina de a consolida legaturile in cadrul echipei tale, asa ca nu ezita sa o folosesti pentru a obtine tot ce este mai bun de la membrii echipei.

 

 

 

Autor
jocuri de echipa